Háttérkép

ÁROP-pályázat

 

 

 

 

Szervezetfejlesztés Nyergesújfalu Város Polgármesteri Hivatalában, a hatékonyság, az eredményesség, a jó gazda szemlélet és a költséghatékonyság tükrében.

Nyergesújfalu Város Polgármesteri Hivatala a „Szervezetfejlesztés Nyergesújfalu Polgármesteri Hivatalában, a hatékonyság, az eredményesség, a jó gazda szemlélet és a költséghatékonyság tükrében” pályázat keretében 2009-ben megnyert 19.034.800,-Ft két területen is segíti a Hivatal dolgozóinak a munkáját.

Lezárult a képzések, szolgáltatások területén az első szakasz, elértünk az első mérföldkőhöz.
Ennek keretében a Polgármesteri Hivatal munkatársai részt vettek vezetőképzésen és workshopon, volt teljesítményértékelési és költségvetési tréning, workshop.
Sor került a Polgármesteri Hivatal átvilágítására, elkészült egy diagnózis. A diagnózis rávilágított a Polgármesteri Hivatal erősségeire és gyengeségeire, valamint a fejlesztendő területekre.
A pályázat keretén belül kiválasztottunk öt területet a hivatali működésen és szervezeten belül, melyeket egyrészt felül kell vizsgálni, másrészt kettőt közülük át kell alakítani.
Ezek a területek:
1.    Osztályközi együttműködések
2.    Osztott iktatás témaköre
3.    Teljesítményértékelési rendszer
4.    Munkaköri leírások felülvizsgálata és szükséges módosítások megtétele
5.    Ügyfélszolgálati tréning.
A másik terület, amelyre a pályázat fejlesztési lehetőséget biztosít, az-az informatika területe.
Az informatikai terület négyféle munkafolyamatot érint: a testületi munkát, az iktatást, az ügyfélkaput és ezzel az elektronikus ügyintézést) és a telepengedélyek, működési engedélyek területét.
Ezen esetekben a szoftverek telepítésével é ezek alkalmazásával járul hozzá a pályázat a Polgármesteri Hivatal szervezetének a fejlesztéséhez.
Mára itt is elértünk az első mérföldkőhöz, a testületi munkát, előterjesztések írását és a testületi döntések nyilvántartását segítő szoftver telepítése megtörtént.

A pályázatban foglalt vállalásokat 2010. március 30-éig kell megvalósítani, így a sikeres pályázat megvalósulásához sok még a teendő.

A projekt általános leírása:
A döntési mechanizmus korszerűsítésével, a költségvetési gazdálkodás eredményességének javításával és a partnerség erősítésével a szervezeti kultúra elterjesztése, a stratégiai menedzsment megvalósítása, a jó gazda hozzáállás népszerűsítése és a költséghatékonyság megteremtése. Ennek érdekében szervezetfejlesztésre irányuló tevékenységek valósulnak meg. A beszerzésre kerülő szoftverek, elősegítik a hivatal hatékony működését, az ügyintézés pontos, gyors és ügyfélbarát lebonyolítását.

Műszaki adatok:
A projekt kettő részből áll:
a) Mérnöki-szakértői, adatbázisok-tanulmányok készítése, képzés megvalósítása.
b) Immateriális ( informatikai programok) javak beszerzése.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Közreműködő szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai  Nonprofit Kht. 1016 Budapest, Gellérthegy utca 30-32. www.vati.hu

Kedvezményezett:

Nyergesújfalu Város Önkormányzata

Elérhetőségek:
2536, Nyergesújfalu, Kossuth Lajos utca 104-106.
Tel.: +36 33 514-335 Fax.: +36 33 514-355
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Weboldal: http://www.nyergesujfalu.hu

További pályázati információk: www.nfu.hu

Nyergesújfalu Városi Polgármesteri Hivatal


ÁROP Megvalósulási dokumentumokJogszabály magyarázat helye:
http://www.nyergesujfalu.hu/Dokumentumok/palyazat/AROP/magyarazat.pdf

 ma: 2020. máj. 31., vasárnap, Angéla és Petronella napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Tünde napja lesz.

ugrás a lap tetejére