Háttérkép

Napelemek telepítése Nyergesújfalun

Projekt bemutatása

A projekt alapvető indoka a két helyszín magas villamosenergia költsége. Mivel az épületek épületenergetikai korszerűsítése, a kor követelményeinek megfelelő bővítése megtörtént, így további előrelépés a megújuló energiahordozók alkalmazásától várható. A projekt célkitűzése a villamosenergia költség jelentős mérséklése, egyidejűleg a környezettudatosság demonstrálása.

A projekt célcsoportja közvetetten a város lakossága, mivel a projekt révén az önkormányzat kiadásai csökkennek, az előnyök városi szinten jelentkeznek. A közvetlen célcsoportot az általános iskolás tanulók és szüleik alkotják, az iskolánál várható nagy arányú megtakarítás, itt a legnagyobb a disszeminációs hatás.

A projekt keretében a két helyszínen 233 db 255 Wp-os napelem és 7 db összesen 64 kVA teljesítményű inverter telepítése tervezett. A műszaki tartalom helyszínek közötti megoszlása a következő:

Polgármesteri Hivatal:

A hivatali főépület déli tetőfelületein kerül telepítésre 26 db SM-255PC8 típusú (255 Wp-os) napelem, egy 8 kVA-es inverterhez kapcsolódva. Az udvaron álló, a közterület fenntartók által használt épület tetején 59 db napelem kerül telepítésre, a déli és a dél-keleti felületen, két 8 kVA-es inverterhez csatlakozva.

Kernstok Károly Általános Iskola:

A napelemek a kis lejtésű korcolt bádog tetejű részekre kerülnek, összesen négy tetőfelület igénybevétele tervezett, ezek közül három déli tájolású, egy keleti. Itt összesen 148 napelem (SM-255PC8) telepítése tervezett, 2 db 5 kVA és 2 db 15 kVA teljesítményű inverterhez kapcsolódóan.

A projekt révén kiváltott villamosenergia vásárlás éves tervezett értéke 59 505 kWh, ami a jelenlegi felhasználás 47%-a. A projekt révén több mint 55 t/év ÜHG kibocsátás kerülhető el.

Projekt tábla:

t

Fotó dokumentáció

 ma: 2021. április 14., szerda, Tibor napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Anasztázia és Tas napja lesz.

ugrás a lap tetejére