Háttérkép

Rendelőintézet felújítása

 

Nyergesújfalu mikrotérségi járóbeteg szakellátásának fejlesztése - indul a rendelőintézet felújítása!

Városunk 400 millió forint Európai Euniós támogatást nyert a járóbeteg szakrendelő infrastruktúrájának és ellátásainak fejlesztésére a Közép-Dunántúli Operatív Program egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázatának keretében. Az önkormányzat által biztosítandó önerővel együtt több mint 460 millió forint értékű beruházás segítségével megtörténik a szakrendelő felújítása és új épületszárnnyal történő bővítése, valamint a létrejövő mintegy 1400 négyzetméteres épület felszerelése korszerű orvostechnikai és számítástechnikai eszközökkel. Az építési terület átadása 2009. július 3-án megtörtént, az építési munkálatok befejezése és az épület átadása jövő nyáron várható. A felújított intézmény a tervek szerint 2010. augusztusában nyitja meg kapuit a kistérség betegei előtt, akik a fejlesztés eredményeképp megnövekedett óraszámban vehetik igénybe a szakrendeléseket (200 szakorvosi, valamint 40 nem szakorvosi óra/hét). A megújult rendelőintézetben az eddigi szakrendelések mellett heti 20 órában sebészeti, valamint heti 10 órában ultrahang rendelés is működik majd. A megújult és megnövekedett forgalmat lebonyolító rendelőben ügyfélszolgálati pult működik majd, a betegek könnyebb eligazodása és a rászorulók segítése érdekében. A tájékozódást a rendelő számítógépes hálózatába integrált központi betegirányító rendszer is segíteni fogja, amely sorszámnyomtató eszközből, központi kijelzőkből és a rendelők bejárata melletti beteghívó kijelzőkből áll majd. A nyergesújfalui járóbeteg szakellátás ellátási körzete nem változik: továbbra is a Nyergesújfalu, Lábatlan, Bajót és Süttő alkotta, mintegy 16 ezer fős lakosságszámú mikrotérséget fedi majd le. A fejlesztés célja hogy az ellátási körzetben élő lakosok minőségi, mindenki számára hozzáférhető, egymásra épülő és egymást kiegészítő szolgáltatást kapjanak, valamint hogy ezáltal javuljon a lakosság egészségi állapota.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Irányító Hatóság: Regionális Operatív Programok Irányító Hatósága
Közreműködő szervezet: VÁTI Nonprofit Kft. www.vati.hu
További pályázati információk:
www.nfu.hu


Jó ütemben halad a szakrendelő átépítése

2009. július 3-a óta tart és megfelelő ütemben halad a nyergesújfalui járóbeteg szakrendelő átépítése és bővítése. Az új épületrészben már elkészültek a tartószerkezeti falak, valamint a földszint feletti vasbeton födém. Október végén veszi kezdetét a régi épület tetőszerkezetének bontása, és a tető felújítása, melyhez az új szerkezeti elemek már rendelkezésre állnak. November folyamán kerülnek helyükre az új nyílászárók, és ebben a hónapban készülnek el az új épület válaszfalai is. Az elektromos és gépészeti munkák már megkezdődtek és folyamatosan haladnak. Még ez évben kezdetét veszik a belső parkoló és az útépítési munkák kivitelezése is. A jövő év elején megtörténik az orvostechnikai eszközök beszerzése, amelyek az épület elkészülte után kerülnek a helyükre csakúgy, mint a központi betegirányító rendszer. A felújított intézmény a tervek szerint 2010 augusztusában nyitja meg kapuit a kistérség betegei előtt, akik a fejlesztés eredményeképp megnövekedett óraszámban vehetik igénybe a szakrendeléseket (200 szakorvosi, valamint 40 nem szakorvosi óra/hét). A megújult rendelőintézetben az eddigi szakrendelések mellett heti 20 órában sebészeti, valamint heti 10 órában ultrahang rendelés is működik majd. Városunk 400 millió forint Európai Euniós támogatást nyert el a járóbeteg szakrendelő infrastruktúrájának és ellátásainak fejlesztésére a Közép-Dunántúli Operatív Program egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázatának keretében.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Irányító Hatóság: Regionális Operatív Programok Irányító Hatósága
Közreműködő szervezet: VÁTI Nonprofit Kft. www.vati.hu
További pályázati információk: www.nfu.hu


Megtörtént a szakrendelő műszaki átadása 2010. április 29-én megtörtént a nyergesújfalui járóbeteg szakrendelő műszaki átadása. A projekt keretében az épület részben lebontásra került, helyén pedig a megmaradó részhez csatlakozó új épületszárny jött létre. Az felújított, kibővített szakrendelő alapterülete 1474,39 m2. Az épület teljes körűen akadálymentesített, vagyis valamennyi funkciója elérhető lesz bármely fogyatékkal élő személy számára is. Elkészült a belső parkoló, valamint az útépítési munkálatok is lezárultak. Jelenleg is folyik az épület infokommunikációs rendszerének kiépítése, amely július közepére készül el. A szakrendelő berendezése (többek között 12 darab nagy értékű orvostechnikai eszközzel), valamint a betegirányító rendszer beüzemelése ez év augusztusában várható. A felújított intézmény a tervek szerint 2010 októberében nyitja meg kapuit a kistérség betegei előtt, akik a fejlesztés eredményeképp megnövekedett óraszámban vehetik igénybe a szakrendeléseket (200 szakorvosi, valamint 40 nem szakorvosi óra/hét). A megújult rendelőintézetben az eddigi szakrendelések mellett sebészeti, orthodpaediai, valamint heti 10 órában ultrahang rendelés is működik majd. A megújult intézmény integrált szolgáltatásokat nyúlt majd, hiszen a szakellátások mellett itt kapnak majd helyet az alapellátást végző háziorvosok, házi gyermekorvosok, itt történik a fogászati ellátás, továbbá a védőnői szolgálat és a terhes tanácsadás. A komplex szolgáltatások keretében emellett lehetővé válnak a diagnosztikai, terápiás és konzultatív háttértevékenységek is. Városunk 2009-ben 400 millió forint Európai Uniós támogatást nyert el a járóbeteg szakrendelő infrastruktúrájának és ellátásainak fejlesztésére a Közép-Dunántúli Operatív Program egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázatán. A bemutatott projekt e pályázat keretében valósul meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Irányító Hatóság: Regionális Operatív Programok Irányító Hatósága
Közreműködő szervezet: VÁTI Nonprofit Kft. www.vati.hu
További pályázati információk: www.nfu.hu

 

 ma: 2020. máj. 31., vasárnap, Angéla és Petronella napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Tünde napja lesz.

ugrás a lap tetejére