Háttérkép

TOP-1.4.1-15-KO1-2016-00024

Kedvezményezett neve: Nyergesújfalu Város Önkormányzata
Projekt címe: Óvodai intézmény felújítása és bölcsődei férőhelyek kialakítása az Eternit városrészben
Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-KO1-2016-00024
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.05.30.
A támogatás összege: 80 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%


A projekt tartalmának bemutatása:
Nyergesújfalu Város Önkormányzatának legfontosabb célja a településen élők életkörülményeinek fejlesztése, javítása, a település gazdasági és kulturális életének fellendítése. A városnak az elkövetkező években nevelés-oktatás terén komoly feladatai lesznek, hiszen a betelepülők nagy része fiatal házaspár, akik gyermekvállalás előtt állnak, illetve sok a nagycsaládos is.

A nyergesújfalui Bóbita Óvoda és Bölcsőde a település egyetlen intézménye, amely a 0-6 éves korosztály számára a nevelési tevékenységet biztosítja. A székhely és a telephely jelenleg összesen 26 bölcsődés korú, valamint 146 óvodáskorú gyermek befogadására alkalmas.
A Nyergesújfalu Város Önkormányzatának tulajdonában levő ingatlanon (Óvoda u. 3.) megvalósuló projekt célja a gyermekjóléti alapellátásokhoz, valamint óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségi fejlesztése.

Az épület 1963 óta működik óvodaként, tornaszobával, külön étkezővel rendelkezik. Az épület koránál fogva leamortizálódott, a mosdóhelyiségek korszerűtlenek, a csoportszobák a kis nyílászárók miatt ridegek és fényszegények. A felújításon kívül az Önkormányzat a helyiségek átcsoportosításával kívánja az épületet a kor igényeinek és a jogszabályi előírásoknak jobban megfeleltetni.

A 12 férőhelyes bölcsődei részt az óvodától elkülönítve, egy új épületrész hozzáépítésével és egy meglévő, nem használt csoportszoba megnyitásával hozzák létre.

A fejlesztésnek köszönhetően az intézmény alkalmassá válik a magasabb gyermeklétszám befogadására, valamint a hiányosságok megszűntetésével és a szükségletek kielégítésével javul az óvodai és bölcsődei ellátás minősége, a nevelési környezet barátságosabbá, modernebbé válik.

 ma: 2020. február 24., hétfő, Mátyás napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Géza napja lesz.

ugrás a lap tetejére