Háttérkép

Nekrológ - Elment a Doktornő

Döbbenettel teli fájdalommal hallottuk a hírt, hogy ismét elment városunk egyik köztiszteletben álló, közismert polgára, dr. Kalocsai Lászlóné dr. Kokas Katalin fogszakorvos, nyugdíjas intézményvezető.

Élete, munkássága összeforrt Nyergesújfaluval. Itt érettségizett a helyi középiskolában, innen folytatta fogorvosi tanulmányait az egyetemen és itt alapított férjével dr. Kalocsai László háziorvossal családot, melyben felnevelték 3 orvos gyermeküket.

Dr. Kalocsai Lászlóné dr. Kokas Katalin 1970 óta volt jelen, mint fogszakorvos a nyergesújfalui családok életében. Kimagasló tevékenységet végzett az egészséges életre nevelés, az egészségmegőrzés és a város lakosságának fogászati ellátása területén. Fogorvoslással eltöltött több évtizedes munkásságát egy munkahelyen, a város lakossága érdekében végzett tevékenységgel töltötte.
A gyermekkorú lakosság körében az iskolafogászati munka keretein belül kiemelkedő preventív munkát végzett.
1997-től 2002-ig a városi Rendelőintézetben intézményvezetői feladatokat látott el. Intézményvezetői tevékenységéhez fűződik a szemészeti, fül-orr-gégészeti, rheumatológiai, pszichiátriai, neurológiai szakellátások beindítása. Ezek beindítása lehetővé tette, hogy településünk és a környező három település lakossága rövid időn belül, utazási költségek nélkül szakorvosi ellátásban részesüljenek. Intézményvezetői ideje alatt került sor a központi háziorvosi ügyeleti szolgálat új épületének átadására. Az ügyeleti szolgálat műszerparkjának felújítását részben pályázati pénzből biztosította munkálkodásával.
2005-ben, nyugállományba vonulása alkalmával az egészségügyi miniszter Egészségügyi Miniszteri Díszoklevél kitüntetésben részesítette.

Nyergesújfalun orvos családként nagy tisztelet övezi a Kalocsai családot és nagy tisztelet és szeretet övezte a Doktornőt is. Mosolygós, kedves egyénisége, csendes szavai megnyugvást hoztak a fájdalmak között szenvedő beteg embereknek és a mindennapokban a város polgárainak is. Megbecsült tagja volt a katolikus egyházközségnek is. Nyugdíjba vonulása óta szerényen és csendesen élte mindennapjait kedves családja körében. Hiányozni fog személye és személyisége Mindnyájunknak!
 
Nyugodjon békében Doktornő, városunk örökre megőrzi emlékezetét!

a

 ma: 2020. máj. 29., péntek, Magdolna napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Janka és Zsanett napja lesz.

ugrás a lap tetejére