Háttérkép

Tisztelt Gazdálkodó, Helyi termék Előállító, Kedves Vállalkozó!

iAz Ister-Granum EGTC folytatja a helyi termékeket népszerűsítő programját. 2015. tavaszáig elkészítünk egy, a
régióban termelt helyi kézműves termékeket és termelőket bemutató kiadványt, katalógust, bemutatva régiós
szinten a helyben előállított minőségi helyi élelmiszereket és azok előállítóit.
Jelenleg széleskörű adatgyűjtést folytatunk. Kérem Önt, hogy amennyiben a régió termelőit, élelmiszer előállítóit
bemutató kiadványban szívesen megjelenne, bemutatná tevékenységét, vállalkozását, termékeit, akkor a mellékelt
a mellékeltegyszerű táblázatot adataival, elérhetőségével szíveskedjen kitölteni.
Kérem, hogy lehetősége szerint a táblázatot kitöltve legkésőbb 2015. január 30-ig visszajuttatni szíveskedjen
elektronikusan! Bármilyen kérdése, javaslata lenne, forduljon hozzánk bizalommal!
Együttműködő partnereink:
Alsó - Garam Menti Fejlesztési Partnerség Helyi Akciócsoport (SK)
Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület
Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület
Szervezetünkről:
Az Ister-Granum EGTC a Duna, Ipoly, Garam térségét kapcsolja össze a szlovák-magyar határ mentén 81 településsel,
köztük a két legnagyobbal, Esztergommal és Párkánnyal. 2013. januártól szervezzük különböző célcsoportok számára a helyi
termék népszerűsítő programjainkat, számos partnerrel együttműködve.
Megjelentettük a Helyi Finomságok Tárháza - Termelőtől a konyháig alcímet viselő, a háztartások alapélelmiszereire
koncentráló kiadványunkat 5000 példányban. A kiadvány innen letölthető:
http://istergranum.eu/helyi__finosagok_tarhaza.pdf
A sorozat II. része is megjelent, középpontjában a BORÁSZAT és a hozzá tartozó gasztronómiai és turisztikai
szolgáltatások. Célunk, hogy minél szélesebb körben megismerhetővé és elérhetővé váljanak a térség lankáin megtermelt
borok, a gazdag termőhelyi adottságoknak köszönhetően sokfélesége széles fajta- és ízválasztékot biztosítva a térség lakóinak
és az ideérkező turistáknak. A kiadvány közvetett célja a kulturált borfogyasztás és borgasztronómia népszerűsítése helyben
termelt termékekkel. http://istergranum.eu/helyi_finosagok_tarhaza_2.pdf
A jelenleg egy nemzetközi Leader projektet valósítunk meg. A projektben helyi terméket népszerűsítő fesztiválok,
képzések, adatbázis építés, kiadvány készítés kerül megvalósításra. A program végén elkészül az Ister-Granum Helyi
Termék Védjegy, mely garantált jelölése lesz a térség minőségi, helyi élelmiszereinek, kézműves termékeinek.
Fontos tudnivaló, hogy ez a kezdeményezés, és a megvalósított kiadványban történő szerepeltetés Önnek pénzébe
nem kerül, célja a helyben termelt élelmiszer népszerűsítése, és közvetlen eljuttatása a termelőtől a fogyasztókig.
Ezzel is ösztönözve és segítve az egészséges és kiváló hazai élelmiszer fogyasztását és a vidéki munkahely
teremtést és foglalkoztatást.
Az együttműködés reményében, üdvözlettel: Nagy Péter, az Ister-Granum EGTC igazgatója

 ma: 2019. október 21., hétfő, Orsolya napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Előd napja lesz.

ugrás a lap tetejére