Háttérkép

Tájékoztatás - óvoda, bölcsőde

Tisztelt Szülők!

A Magyar Kormány ma bejelentett döntései alapján 2021. március 8-ától (hétfőtől) április 7-éig bezárnak az óvodák. Tekintettel arra, hogy Nyergesújfalun közös igazgatású intézményben működnek a bölcsődékkel, erre az ellátási formára is hatással van az intézkedés. Kormányrendelet ugyan még nem jelent meg, azonban az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján hallottakra időben kell reagálnunk, annak érdekében, hogy a családok felkészülhessenek az előttünk álló hetekre.

Térségünkben különösen romlottak a járványügyi mutatók:
•    nagyon sok az igazolt beteg városunkban is,
•    a korábbi időszakhoz képest fertőzőképesebb - a vélhetően mutáns - vírus,
•    kisgyermekeknél is gyakran okoz tüneteket,
•    a szülők korosztályánál sok esetben súlyosabb lefolyású, mint korábban.

Ahhoz, hogy minden olyan család esetében biztosíthassuk az ellátást, ahol ez feltétlenül fontos, az alábbi feltételekkel lehet az óvodai ügyeletet igénybe venni:
1.    eredeti, bélyegzővel ellátott munkáltatói igazolás arról, hogy a gyermekkel egy háztartásban élő szülő az ügyelet igénybe vételének időszakában munkahelyén tartózkodik (értelemszerűen: egyszülős háztartásban egy, kétszülős háztartás esetén két igazolás);
2.    amennyiben a nagyszülő oltott és/vagy mostanában esett át a fertőzésen, vagy más okból  hajlandó a gyermek felügyeletére, tanácsos ezt a megoldást választani dolgozó szülő/k esetében;
3.    covidos / tesztre várakozó családtag mellől (akár nagyszülő) szigorúan tilos óvodába vinni a gyermeket – legyünk tekintettel az óvoda alkalmazottaira, az ovis-társakra és hozzátartozóikra!
4.    a csekély létszámú veszélyeztetett gyermek esetében a gyermekjóléti szolgálattal együtt dönt az óvoda, esetükben kötelezővé teheti az intézmény látogatását.

 

BENEDEK ELEK ÓVODA

BÓBITA ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE MÁJUS 1 TÉR

BÓBITA ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE ÓVODA UTCA

NAPSUGÁR ÓVODA

ÜGYELET IGÉNYELHETŐ

KEDDTŐL

KEDDTŐL

KEDDTŐL

HÉTFŐTŐL

ÉTKEZÉSI IGÉNY JELZÉSE

/dobozos is!!/

HÉTFŐ 9 ÓRÁIG

HÉTFŐ 9 ÓRÁIG

HÉTFŐ 9 ÓRÁIG

PÉNTEK

9 ÓRÁIG

MEGJEGYZÉS

Hétfőn nevelés nélküli munkanap van a munkatervben.

A jelenlegi karantén miatt hétfőn nem tudnak ügyeletet indítani – 23 dolgozóból jelenleg 17 beteg, több igazolt koronavírusos. Egy bölcsődés csoport lesz hétfőn.

A bölcsőde teljes létszámmal üzemel, a Május 1 térről nem tud befogadni bölcsiseket.

Jelenleg egy csoport van karanténban.

Az általános iskola fenntartója a KLIK, az online oktatásról az iskola nyújt tájékoztatást.

Közétkeztetési igényekkel a Városházán Tischné Major Krisztinát keressék. Minimális adagot rendeltünk, de ez elegendő. Külön lemondás nem szükséges, az igények jelzésének örülünk.

A bajóti tanulók lakóhelyükön vehetik át az ételt, ha jelzik igényüket a bajóti polgármesteri hivatalban.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel:

Mihelik Magdolna pm

 ma: 2021. április 19., hétfő, Emma napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Tivadar napja lesz.

ugrás a lap tetejére