Háttérkép

Hulladékszállítás

ÚJ ALVÁLLALKOZÓ A HULLADÉKSZÁLLÍTÁSBAN

Településünk hulladékgazdálkodási közszolgáltatását 2018. decembere óta az NHSZ Vértes Vidéke Nonprofit Kft. látja el. A közszolgáltatási feladatokat továbbra is alvállalkozó bevonásával kívánja végezni a társaság, amelyre nyílt közbeszerzési eljárást kellett kiírni. Október 27-én videó-konferencián tájékoztatott bennünket Uhrin Tamás ügyvezető ennek eredményéről: az eddig alvállalkozóként a feladatot végző esztergomi Eszköz Kft. és a Vertikál Zrt. (Polgárdi) pályázott. A tendert a Vertikál Zrt. nyerte, így 2020. november 1-jétől a hulladékszállítást ez a társaság végzi.
Az Eszköz Kft. munkájával elégedettek voltunk, bízunk benne, hogy most sem lesz több panasz, ennek érdekében folyamatos kapcsolatban állunk a fő- és alvállalkozó képviselőjével.
A Vertikál Zrt. 2018-ig fővállalkozóként volt jelen a térségben, alvállalkozója esetünkben az Eszköz Kft. volt. Az előzményekhez még annyit, hogy a 2013-ban létrejött NHSZ Vértes és Vidéke Nonprofit Kft.-nél tulajdonrészt vásároltak a térség önkormányzatai annak érdekében, hogy a Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás által nyert többmilliárdos pályázat előírásait teljesíteni tudják. (A Vertikál Zrt. 2018-ig nem a pályázatban előírt hulladéklerakóba, hanem saját lerakóiba szállított. Most ez a feltétel is teljesül.)

Mi változik, és mi nem, mit érdemes tudni?
•    A kommunális vegyes hulladék szállítási napjai egyelőre maradnak. A 2021-es hulladéknaptár tervezetét már elküldte az NHSZ Vértes és Vidéke Kft. Ez a januári számlával kerül postázásra.
•    A zöldhulladék szállítása a tervezet szerint továbbra is szerdai napokon lesz, azonban a szelektívé hétfőre változik.
•    Január 13-án és 27-én szállítják a fenyőfákat.
•    A lakótelepi szállítási napok 2018-ban csökkentek a mindenhol az országban szokásos két alkalomra. Amennyiben nem győzik az edényzetek a hulladék befogadását, továbbiakat kell vásárolniuk, vagy bérelniük a társasházaknak. A jelenlegi edényzet egy része önkormányzati tulajdonban van, az AVE idejében nyertük pályázaton. Bérleti díjat sohasem szedett az önkormányzat, de a tisztításról, az esetleges pótlásról a társasházaknak kell gondoskodniuk.
•    A járványhelyzetre tekintettel továbbra is zsákban kell a hulladékot az edényzetbe helyezni, a nagy konténerek és családi házas kukák esetében egyaránt. Ez „békeidőben” is így ajánlott.
•    Elérhetőségek bejelentésekkel, adatváltozásokkal, illetve szállítással kapcsolatban:

Telefon: 06-34/600-700
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Személyes ügyintézés a Városházán: minden hónap első keddjén 8:00-12:00 óra között.
•    Kommunális vegyes hulladékra zsákvásárlás szerződött ügyfeleknek: az ügyfélszolgálat a lakosság számára igény esetén többlet vegyes hulladékra zsákot ad át, melyet a Közszolgáltató számláz ki. Ez az edényzet mellé helyezendő.
•    A külterületeken élők az önkormányzatnál jelentkezzenek, ha ilyen zsákot vásárolnának, a kihelyezésben meg kell állapodnunk a szolgáltatóval. (A belterületi szerződéssel nem érintett külterületi lakosoknak kötelezővé fogja tenni az önkormányzat.)
•    A hulladékudvart továbbra is a fővállalkozó működteti, ennek nyitva tartási ideje: szombaton 8:00 – 15:00 óra között.

Az otthonunkban, munkahelyünkön keletkező hulladék mennyisége és térfogata csökkenthető. Gyűjtsük szelektíven a hulladékot, ezzel is óvjuk környezetünket!
Az önkormányzat évek óta szelektíven gyűjti hivatalának hulladékát, és 2020-tól szerződéseibe foglalja, hogy az év elejétől a város bel- és külterületén bármiféle hulladékot illegálisan elhelyező vállalkozásokkal nem köt további szerződést.

Mihelik Magdolna

 ma: 2021. január 18., hétfő, Piroska napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Sára és Márió napja lesz.

ugrás a lap tetejére