Háttérkép

Gyorsteszt vizsgálat

GYORSTESZTES VIZSGÁLAT AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZÉSÉBEN

Városunk az önkormányzati költségvetés terhére vásárolt gyorstesztekkel kétfordulós szűrést szervez azoknak, akik mindennapi munkájuk, egyéb kötelező tevékenységük során több emberrel találkoznak. A tesztek egyharmadával a Vaszary Kolos Kórház tesztelési feladatait támogatjuk, mind a bekerülő betegek, mind az ellátásban részt vevők vonatkozásában.

Az új EU-s szabályok miatt újraengedélyezési eljáráson átesett, OÉGYI - engedélyes német tesztekre várva 200 darab koreai gyártmánnyal már leteszteltük az idősek otthonát, a rendelőintézetet és a polgármesteri hivatalt. Tudomásunk szerint céges tesztelés is történt. Minden minta negatív lett.

Az egészségüggyel közösen kidolgozott sorrendben behívottak önkéntes alapon vehetnek részt a vizsgálatban. Pozitív eredmény esetén előzetes tárgyalásaink szerint a megerősítés hivatalos teszttel is megtörténik.

A kereskedelem, intézmények, közszolgáltató szervezetek nem otthoni munkavégzésben dolgozó alkalmazottai mellett lehetősége van ingyenes gyorstesztre jelentkeznie, aki:
•    Egy háztartásban él igazolt koronavírus-fertőzöttel,
•    személyes kapcsolatba került/zárt térben tartózkodott ilyen beteggel,
•    munkaköréhez kapcsolódóan, vagy más alapos okból indokolt.

A gyorstesztet minimum kétszer kell elvégezni. Kizárólag akkor jelez pozitív értéket, ha a vérben kimutatja azt az egy- vagy kétféle antitestet, amelyet a szervezet, különböző időpontokban, azt követően kezd el termelni, hogy az ember találkozott az új típusú koronavírus-fertőzés kórokozójával. Az időben elsőként termelődő antitestet a fertőzést követő 5-7 nap után kezdi el termelni a szervezet, azaz, ha frissebb a fertőzés, akkor még nem mutatja ki. A másik antitestet pedig nagyjából két héttel a fertőzést követően kezdi el termelni a szervezet, így ha az is megtalálható (vagy csak az található meg a szervezetben), akkor a fertőzés már legalább két hete következett be. Ha a járvány most alábbhagy, a hosszú lejáratú teszt egy esetleges következő hullámban is felhasználható.

Adatok:
A NADAL® COVID-19 IgG/IgM teszt német gyártócég által előállított, a forgalmazáshoz szükséges magyarországi hatósági bizonyítvánnyal rendelkező, kizárólag professzionális felhasználás célra készült human in-vitro diagnosztikai eszköz. A NADAL® COVID-19 IgG/IgM teszt a tüneteket mutató betegek anti- SARS-CoV-2 IgG és  IgM antitestjeinek emberi teljes vérből, szérumból vagy plazmából történő kimutatására alkalmas larteral-flow típusú kvalitatív kromatográfiás gyorsteszt.

Eredmény: 10 perc alatt

Klinikai teljesítmény: diagnosztikai érzékenység: 94,1%*, diagnosztikus specifitás: 99,2%*, összesen: 98,2%*   *:95% konfidenciaintervallum

 

 ma: 2020. július 10., péntek, Amália napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Nóra és Lili napja lesz.

ugrás a lap tetejére