Háttérkép

Gyorsteszt vizsgálat

GYORSTESZTES VIZSGÁLAT AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZÉSÉBEN

Városunk az önkormányzati költségvetés terhére vásárolt gyorstesztekkel kétfordulós szűrést szervez azoknak, akik mindennapi munkájuk, egyéb kötelező tevékenységük során több emberrel találkoznak. Az új EU-s szabályok miatt újraengedélyezési eljáráson átesett, OÉGYI - engedélyes német tesztekre várva 200 darab koreai gyártmánnyal már leteszteltük az idősek otthonát, a rendelőintézetet és a polgármesteri hivatalt. Tudomásunk szerint céges tesztelés is történt. Minden minta negatív lett.

Az egészségüggyel közösen kidolgozott sorrendben behívottak önkéntes alapon vehetnek részt a vizsgálatban. Pozitív eredmény esetén előzetes tárgyalásaink szerint a megerősítés hivatalos teszttel is megtörténik.

A kereskedelem, intézmények, közszolgáltató szervezetek nem otthoni munkavégzésben dolgozó alkalmazottai mellett lehetősége van ingyenes gyorstesztre jelentkeznie, aki:

 Egy háztartásban él igazolt koronavírus-fertőzöttel,
 személyes kapcsolatba került/zárt térben tartózkodott ilyen beteggel,
 munkaköréhez kapcsolódóan, vagy más alapos okból indokolt.

A gyorstesztet minimum kétszer kell elvégezni. Kizárólag akkor jelez pozitív értéket, ha a vérben kimutatja azt az egy- vagy kétféle antitestet, amelyet a szervezet, különböző időpontokban, azt követően kezd el termelni, hogy az ember találkozott az új típusú koronavírus-fertőzés kórokozójával. Az időben elsőként termelődő antitestet a fertőzést követő 5-7 nap után kezdi el termelni a szervezet, azaz, ha frissebb a fertőzés, akkor még nem mutatja ki. A másik antitestet pedig nagyjából két héttel a fertőzést követően kezdi el termelni a szervezet, így ha az is megtalálható (vagy csak az található meg a szervezetben), akkor a fertőzés már legalább két hete következett be. Ha a járvány most alábbhagy, a hosszú lejáratú teszt egy esetleges következő hullámban is felhasználható.

Adatok:

A NADAL ®  COVID-19 IgG/IgM teszt német gyártócég által előállított, a forgalmazáshoz szükséges magyarországi hatósági bizonyítvánnyal rendelkező, kizárólag professzionális felhasználás célra készült human in-vitro diagnosztikai eszköz. A NADAL® COVID-19 IgG/IgM teszt a tüneteket mutató betegek anti- SARS-CoV-2 IgG és  IgM antitestjeinek emberi teljes vérből, szérumból vagy plazmából történő kimutatására alkalmas larteral-flow típusú kvalitatív kromatográfiás gyorsteszt.

Eredmény: 10 perc alatt

Klinikai teljesítmény: diagnosztikai érzékenység: 94,1%*, diagnosztikus specifitás: 99,2%*, összesen: 98,2%* *:95% konfidenciaintervallum

 

 ma: 2020. június 03., szerda, Klotild és Cecília napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Bulcsú napja lesz.

ugrás a lap tetejére