Háttérkép

Tájékoztatás - Anyakönyv

TÁJÉKOZTATÓ
Anyakönyvi ügyintézés a veszélyhelyzet időtartamára

Mint azt már bizonyára Önök is tudják a Kormány az élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 40/2020. (III. 11.) számú kormányrendeletével Magyarország egész területére veszélyhelyzet kihirdetéséről rendelkezett.

A fenti Kormányrendelet alapján Nyergesújfalui Polgármesteri Hivatal az anyakönyvi ügyek intézésére az alábbi tájékoztatást adja:

•    A veszélyhelyzet fennállása alatt anyakönyvi ügyeiket kizárólag az érintett személyek, előzetes telefonon (33/514-320/103 mellék, vagy 06/20/263-4081) történt egyeztetést követően intézhetik, a következő eljárás esetében:

elhalálozás anyakönyvezése

•    Születési anyakönyvi kivonat kiállítására kizárólag elveszett vagy eltulajdonított okmány pótlása érdekében, házassági anyakönyvi kivonat kiállítására kizárólag özvegyi nyugdíj igényléséhez kerülhet sor.
Igényüket az adatok megadásával elektronikus úton  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen nyújthatják be.

•    A házasságkötési szándék bejelentését hivatalunk előreláthatólag bizonytalan ideig szünetelteti.

A már korábban házasságkötésre bejelentkezett jegyesekre és házasságkötésükre vonatkozó ideiglenes szabályok:

•    A pároknak lehetőségük van lemondani vagy későbbi időpontra halasztani házasságkötésüket. Ilyen irányú szándékukat kérjük, jelezzék a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen, vagy a 06/33-514-320/103, vagy a 06/20/263-4081 telefonszámon.
•    Amennyiben a házasságkötésre mégis sor kerül, a szertartáson csak a törvényben előírt személyek lehetnek jelen, azaz Házasulandók, a Tanúk és az Anyakönyvvezető.

A fenti intézkedések visszavonásig, valamint a veszélyhelyzet fennállásáig érvényesek.

Kérjük, szíves megértésüket, mert „A mai korlátozás életeket ment holnap.”  

Nyergesújfalu, 2020. március 20.

Dr. Szabó Attila s.k.
jegyző

 ma: 2020. április 10., péntek, Zsolt napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Leó és Szaniszló napja lesz.

ugrás a lap tetejére