Háttérkép

Súlykorlátozás - tájékoztatás

Közlekedéssel kapcsolatos tájékoztatás:

A Magyar Közút Nzrt. 2019. január 16-án Bajót Község Polgármesteri Hivatalában „Súlykorlátozás elrendelése a 1124, 1125 és a 1126 számú közutakon állagmegóvása érdekében szükséges súlykorlátozás bevezetésével kapcsolatban” egyeztetésre hívta Lábatlan, Nyergesújfalu és Bajót Polgármesteri Hivatalának munkatársait.
 
A Magyar Közút Nzrt. Esztergomi Mérnöksége a téli útbeutazása alkalmával megállapította, hogy Lábatlan, Nyergesújfalu és Bajót (Péliföldszentkereszt) térségében olyan mértékben leromlott az útburkolat állapota, hogy az utak állagmegóvása érdekében súlykorlátozás bevezetése szükséges.

Érintett útvonalak:
•         1124 számú Őrisáp-Bajót összekötő út
•         1125 számú Nyergesújfalu-Bajna összekötő út (Nyergesújfalu bajóti elágtól Bajnáig)
•         1126 számú Lábatlan-Bajót összekötő út
 
Az egyeztetésen résztvevő három település képviselői egyetértettek a Közút által javasolt „7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárművel behajtani tilos” korlátozás bevezetésével, kivéve célforgalom kiegészítő táblákkal (KRESZ 44. ábra).
 
Fentiekre tekintettel elrendelte a Közút az Esztergomi Mérnökségük felé, hogy a közúti jelzőtáblákat 2019. március 1-jéig helyezzék ki.
 
A súlykorlátozással érintett útszakaszok térképe alapján (a térképen világoskék színnel jelölve) látható a változás.
                                
Településfejlesztési osztály

 

 ma: 2019. február 16., szombat, Julianna és Lilla napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Donát napja lesz.

ugrás a lap tetejére