Háttérkép

Karácsonyi köszöntő

mKedves Honlap-látogatók, kedves Nyergesiek!

Az előttünk álló ünnep sokunk számára a várakozás, a készülődés időszaka, mely gondolatainkban a családdal, barátokkal töltött órákkal, hagyományainkkal és az ünnepi asztal illatával kapcsolódik össze. Szépsége egy olyan adományban keresendő, amit mindenki adhat: a szeretet. A keresztény ember számára Jézus születése, ennek üzenete keretezi örömtelivé az ünnepet. A boldogság pedig minden ember számára, vallástól, meggyőződéstől függetlenül szeretet kérdése.

Ne felejtsük el, hogy sokakat az ünnep más élethelyzetben talál, kiváltképp, ha nem a keresztény hit a karácsony átszövője: a szeretteiket, esetleg javaikat elveszítő emberek több figyelmet kell, hogy kapjanak ezekben a napokban.
Ahány ember, család, annyiféle utat talál az ünneplésre, a hagyományok tiszteletére: bízzunk abban, hogy olyan ünnepre ébred mindenki, ami fényt hoz a világba, a szeretet és az együttérzés fényét, és olyan ünnep virrad, ami reményt ad a holnaphoz.
Tegyük ünnepivé, méltóságossá napjainkat, próbáljunk meg elkerülni mindenfajta ellenségeskedést, ne szemléljük kritikusan embertársainkat, adjuk át magunkat a karácsonynak és tegyük fel a kérdést: Mi a fontos az életben? Ha meg tudjuk válaszolni, békét és együttérzést hoz az ünnep.

Kedves Lakótársaink!
Szépen fejlődő településünk sikerei az Önöké, akik itt élnek, munkálkodnak, sokuk önzetlen segítsége, kreativitása, tettrekészsége és önkéntessége nélkül nem alakulna igazi közösséggé a város. Az eredményesség, a problémák megoldása és a helyi gazdaság teljesítőképessége magánembereken, vállalkozásokon, Önökön múlik. Ehhez igyekszünk az önkormányzatiság eszköztárával hozzájárulni, amihez az állam is jelentős segítséget nyújt.

Engedjék meg, hogy a képviselő-testület, bizottságai és a polgármesteri hivatal munkatársai nevében megköszönjem a bizalmat, az együttműködést.
Kívánok áldott, meghitt ünnepet, eredményekben, közösségi élményekben, egyetértésben bővelkedő, békés, boldog új esztendőt, jó egészséget mindannyiuknak:

Mihelik Magdolna

 

 ma: 2020. június 03., szerda, Klotild és Cecília napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Bulcsú napja lesz.

ugrás a lap tetejére