Háttérkép

Az Ipari Park

nemetzaszloangol

A Nyergesújfalui Ipari Park

Nyergesújfalu zöldmezős iparterülete még 2000-ben nyerte el az Ipari Park címet. Az azóta eltelt immár másfél évtizedben két alkalommal is bővítettük Ipari Parkunkat, amely jelenleg 123 hektár nagyságú. Az ipari parki területet NY-ról a városi „kiserdő” területe, É-ról az Esztergom - Almásfüzitő egyvágányú vasútvonal és a 10 sz. főút, D-ről a Búzás-hegy határolja. A K-i oldalon igény szerint a jelenleg mezőgazdasági művelés alatt álló területek megvételével K-i irányba tovább bővíthető, akár Tát közigazgatási határáig.


Az Ipari Parkunkban jelenleg 5 ha a rendelkezésre álló nettó szabad terület. A szabad terület jelenleg egy 2,5 ha-os egybefüggő tömb és 12 db önálló, kisvállalkozóknak szánt 2.000 és 3.000 m2 nagyság közötti – teljes közművel ellátott - ingatlan, amelyekből igény szerint több is összevonható. Ipari Parkunk ad otthont – az építőiparral, faiparral, raktározással, fuvarozással foglalkozó kis és középvállalkozásokon túl – a gépjárműülés gyártással foglalkozó Magyar Toyo Seat Kft.-nek, a vegyipari tevékenységet folytató ZOLTEK Zrt. egyik önálló gyáregységének, valamint a papíripari tevékenységet folytató Lucart Kft-nek.

 

 

 

 

 

 

 

A jelenlegi állapot, és megközelíthetőség A szabad terület Nyergesújfalu Város Önkormányzatának tulajdonában van, mezőgazdasági művelésből kivont, azonnal értékesíthető „ipari terület” besorolású ingatlanok. A térszín É-i irányban enyhén (2 %) lejt. A talaj agyagmárga rétegekkel vegyes löszre települt humusz, a talajvíz 3,0-3,5 m mélyen jelentkezik, nem agresszív. A terület a 10. sz. főútról szintbeli vasúti átjáró és lámpás kereszteződés igénybevételével közelíthető meg. Az Ipari Parkba nyíltvágányú leágazással iparvágány kiépítési lehetőség a befektetők részére elvileg engedélyezhető.


Környezeti adottságok, zöldfelületek Az Ipari Park a város belterületének keleti határával szomszédos, jelenleg. A terület felszíni vízelvezetését jelenleg egyedi, a már működő ipari felhasználású ingatlanok mellett létesített szikkasztó árkokkal oldjuk meg. A területet a település védelmet igénylő beépített területétől erdős terület határolja el. Az uralkodó északnyugati-északi szélirány szempontjából a park fekvése kedvező.


Terület beépíthetősége Az Ipari Park szabad területén jelenleg a megengedett legnagyobb beépíthetőség 50 %, a megengedett építménymagasság 14,0 m és a zöldfelületek minimális fedettsége 25 %. E sarokszámoktól a technológia figyelembevételével – kivételesen - el lehet térni. A kialakítható legkisebb telekméret a 4 ha-os tömbben 2.000 m2, a 12 ha-os tömbben 5.000 m2.

Infrastruktúra  Az Ipari Park a 10. sz. főútról szintbeli vasúti átjáró és lámpás kereszteződés igénybevételével közelíthető meg. Az észak-déli irányú feltáró útról jobbra-balra nyíló csatlakozó utakon vagy közvetlen útcsatlakozással közelíthetőek meg az ipari területek. A terület vízellátását a Zoltek ZRt. Duna-parti vízbázisa hosszú távon biztosítja. A belső ivóvíz és tüzivíz hálózat kiépítése a várost ellátó NÁ 300-as regionális vezetékről megtörtént, minden ingatlan ellátott vezetékes vízzel. Az üzemi területeken keletkező szennyvíz elvezetését a terület ÉNY-i részén lévő szennyvízátemelő biztosítja, innen gerincvezetékkel a városi főgyűjtőig, majd a szennyvíztisztítóba. Minden ingatlan ellátott vezetékes szennyvízelvezetéssel. A belső, már beépített területek csapadékvizének elvezetése jelenleg egyedi szikkasztóárkokkal van megoldva. Az ipari terület gázellátása a városi nagyközép nyomású távvezetékhez való csatlakozással biztosított. A kiépített gázfogadó állomásról, a gerinc továbbépítésével minden ingatlan gázellátását biztosítottuk. A terület mellett húzódó 20 kV-os és 120 kV-os villamos légvezetékről földkábeles leágazás megoldható, akár két irányból is. Az áramszolgáltató által telepített alállomásáról szinte korlátlan mennyiségben vehető igénybe villamos áram. Az utak mellett közvilágítási hálózat működik. A telefonellátás és az ISDN vonaligény a városi központtól (RSU) kiinduló optikai kábeles kicsatlakozással és a területre telepített MUX (multiplexer) állomással oldható meg. Az egyes infrastruktúra elemek kapacitása igény szerint növelhető, egyes esetekben a többszörösére is.


Érdemes a Nyergesújfalui Ipari Parkban befektetni, mert: kiváló gazdaságföldrajzi elhelyezkedésű, jól megközelíthető, átlag feletti szinten kiépített és kiépíthető infrastruktúra áll rendelkezésre, nagy hagyományokra épülő iparvidéken helyezkedik el, vállalkozásbarát városi önkormányzat működteti, tiszta és egyértelmű tulajdonviszonyok uralkodnak, gyors és szakszerű a befektetőkkel kapcsolatos ügyintézés.


Részletes információ a 33/514-320/213. melléken és a 20/575-7263 telefonszámon, valamint a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen Fekete Márton településfejlesztési osztályvezetőtől kapható. Szívesen látjuk az érdeklődőket egy helyszíni bejárással egybekötött konzultációra!

 ma: 2021. szeptember 23., csütörtök, Tekla és Líviusz napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

ugrás a lap tetejére