Háttérkép

Az Ipari Park

nemetzaszloangol

Az Ipari Park elhelyezkedése


Nyergesújfalu zöldmezős iparterülete 2000-ben nyerte el az Ipari Park címet. Az azóta eltelt időben két alkalommal is bővítettük Ipari Parkunkat, amely jelenleg 123 hektár nagyságú. Az ipari parki területet NY-ról a városi „kiserdő” területe, É-ról az Esztergom - Almásfüzitő egyvágányú vasútvonal és a 10 sz. főút, D-ről a Búzás-hegy határolja. A K-i oldalon igény szerint a jelenleg mezőgazdasági művelés alatt álló területek megvételével K-i irányba tovább bővíthető, akár Tát közigazgatási határáig. Az Ipari Park helyszínéül jelenleg 123 ha szolgál, amelyből 16 ha a rendelkezésre álló nettó szabad terület. A szabad terület egy 12 ha-os és egy 4 ha-os tömbből áll, amelyek akár egészben, akár kisebb, önálló ingatlanokként is hasznosíthatóak, megvásárolhatók. Ipari Parkunk ad otthont – az építőiparral, faiparral, raktározással foglalkozó kis és középvállalkozásokon túl – a gépjárműülés gyártással foglalkozó Magyar Toyo Seat Kft.-nek, a kereskedelmi tevékenységet folytató TESCO Global Áruházak Zrt. helyi hipermarketének, valamint Európa legkorszerűbb cementgyárát itt felépíteni szándékozó HOLCIM Hungária Zrt-nek.

 

 

 

 

 

 

 

A jelenlegi állapot, és megközelíthetőség A szabad terület Nyergesújfalu Város Önkormányzatának tulajdonában van, mezőgazdasági művelésből kivont iparterület. A térszín É-i irányban enyhén (2 %) lejt. A talaj agyagmárga rétegekkel vegyes löszre települt humusz, a talajvíz 3,0-3,5 m mélyen jelentkezik, nem agresszív. A terület a 10. sz. főútról szintbeli vasúti átjáró és lámpás kereszteződés igénybevételével közelíthető meg. Az Ipari Parkba nyíltvágányú leágazással iparvágány kiépítési lehetőség a befektetők részére engedélyezhető. Környezeti adottságok, zöldfelületek Az Ipari Park a város belterületének keleti határával szomszédos, jelenleg . A terület felszíni vízelvezetését jelenleg egyedi, a már működő ipari felhasználású ingatlanok mellett létesített szikkasztó árkokkal oldjuk meg, de a folyamatban lévő infrastruktúrafejlesztési pályázatunknak köszönhetően várhatóan egy éven belül zárt csapadékvíz elvezető rendszer kerül kiépítésre, Dunai bevezetéssel. A területet a település védelmet igénylő beépített területétől erdős terület határolja el. Az uralkodó északnyugati-északi szélirány szempontjából a park fekvése kedvező. Terület beépíthetősége Az Ipari Park szabad területén jelenleg a megengedett legnagyobb beépíthetőség 50 %, a megengedett építménymagasság 14,0 m és a zöldfelületek minimális fedettsége 25 %. E sarokszámoktól a technológia figyelembevételével –kivételesen - el lehet térni. A kialakítható legkisebb telekméret a 4 ha-os tömbben 2.000 m2, a 12 ha-os tömbben 5.000 m2.
i3Infrastruktúra

A terület a 10. sz. főútról szintbeli vasúti átjáró és lámpás kereszteződés igénybevételével közelíthető meg. Az É-D irányú gyűjtőútról a szabad területek útcsatlakozás létesítésével közvetlenül elérhetőek. Az ipari parkot ellátó közművezetékek a terület ÉNY-i részében üzemelnek. A terület vízellátását a Zoltek Rt. Duna-parti vízbázisa hosszú távon biztosítja. A belső ivóvíz és tüzivíz hálózat kiépítése a várost ellátó NÁ 300-as regionális vezetékről megtörtént, igény esetén bármilyen irányba továbbépíthető. Az üzemi területeken keletkező szennyvíz elvezetését a terület ÉNY-i részén lévő szennyvízátemelő biztosítja, innen gerincvezetékkel a városi főgyűjtőig, majd a szennyvíztisztítóba. A belső, már beépített területek csapadékvizének elvezetése jelenleg egyedi szikkasztóárkokkal van megoldva. A központi csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése várhatóan egy éven belül megtörténik, amelynek köszönhetően NA 400-1200 csapadékvíz elvezető csatornákon keresztül a vasutat és a közutat keresztezve a Dunába vezetjük a keletkező vizeket. Az ipari terület gázellátása a városi nagyközép nyomású távvezetékhez való csatlakozással biztosított. Akár a kiépített gázfogadó állomásról, akár a gerinc továbbépítésével, önálló gázfogadó kiépítésével az ellátás biztosítható. Az induláshoz a terület mellett húzódó 20 kV-os és 120 kV-os villamos légvezetékről földkábeles leágazás megoldható, akár két irányból is. Az áramszolgáltató telepített alállomásáról szinte korlátlan mennyiségben vehető igénybe villamos áram. A telefonellátás és az ISDN vonaligény a városi központtól (RSU) kiinduló optikai kábeles kicsatlakozással és a területre telepített MUX (multiplexer) állomással oldható meg. A táv-hőellátás – igény szerint - a városi rendszerről biztosítható.  Az egyes infrastruktúra elemek kapacitása igény szerint növelhető, egyes esetekben a többszörösére is. Érdemes a Nyergesújfalui Ipari Parkban befektetni, mert: kiváló gazdaságföldrajzi elhelyezkedésű, jól megközelíthető, átlag feletti szinten kiépített és kiépíthető infrastruktúra áll rendelkezésre, nagy hagyományokra épülő iparvidéken helyezkedik el, vállalkozásbarát városi önkormányzat működteti, tiszta és egyértelmű tulajdonviszonyok uralkodnak, gyors és szakszerű a befektetőkkel kapcsolatos ügyintézés.
Részletes információ a 33/514-320 (213 mellék) és a 20/575-7263 telefonszámon Fekete Márton településfejlesztési osztályvezetőtől kapható.
Szívesen látjuk az érdeklődőket egy helyszíni bejárással egybekötött konzultációra!

 ma: 2017. november 17., péntek, Hortenzia és Gergő napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Jenő napja lesz.

ugrás a lap tetejére