Háttérkép

Cikkek

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 – Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez
Kedvezményezett neve:     Nyergesújfalu Város Önkormányzata
Projekt címe:    Nyergesújfalu Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása
Projekt azonosítója:    KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-00748
Kezdőnapja:    2017.03.16.
Fizikai befejezésének tervezett dátuma:    2019.06.30.

A projekt finanszírozása:
Támogatási intenzitás:    100%
Elszámolható költségek:    7.000.000,- Ft
Önerő:    0,- Ft
Támogatás:    7.000.000,- Ft
Projekt összköltsége:    7.000.000,- Ft
Támogatási okirat aláírása:    2017. május 3.

A projekt bemutatása:
A projekt célja az adminisztratív terhek csökkentése, az önkormányzati ASP központhoz történő csatlakozás kiépítése az egységesített önkormányzati elektronikus ügyviteli megoldások bevezetése érdekében. Az önkormányzat az alábbi szakrendszerekhez kíván csatlakozni: - iratkezelő rendszer, - az elektronikus ügyintézési portál rendszer, ide értve az elektronikus űrlapszolgáltatást, - gazdálkodási rendszer, - ingatlanvagyon-kataszter rendszer, - önkormányzati adó rendszer, - ipar- és kereskedelmi rendszer, - hagyatéki leltár rendszer


A projekt főbb elemei:
Eszközbeszerzés: A Hivatal csak részben rendelkezik az ASP Korm. rendelet 2. számú mellékletében foglalt paraméterekkel bíró, az önkormányzati ASP rendszer szakrendszereinek használatához szükséges eszközökkel, ezért a projekt során kártyaolvasók, munkaállomások, monitorok és nyomtatók beszerzése valósul meg.
Működésfejlesztés és szabályozási keretek kialakítása: A projekt megvalósítása során megtörténik az Informatikai Biztonsági Szabályzat, az Iratkezelési szabályzat, valamint a Hivatalban használt érintett szabályzatok ASP működési rendjéhez való igazítása.
Önkormányzatok elektronikus ügyintézéséhez kapcsolódó feltételek kialakítása: Megtörténik az ASP elektronikus ügyintézési szolgáltatás rendszeréhez való csatlakozás és ennek segítségével az iparűzési adó-bevallás ügytípus elektronikus ügyintézési szolgáltatás nyújtása a vállalkozások felé az ASP tájékoztatási portálon megjelölt módon.
Önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja: Megfelelő minőségű, átadható adatállomány, sikeres migráció/adatbetöltés az egyes szakrendszerek tekintetében. Azok a szakrendszerek kerülnek migrálásra, amelyeket az önkormányzat jelenleg is használ. A migrációt ASP központ által, központilag meghatározott módszertan alapján, központi támogatás segítségével  végezzük.
Tesztelés, élesítés: A kialakításra kerülő szolgáltatások működésének megfelelősége, valamint a migrált adatok tesztelése, ellenőrzése tesztforgatókönyv alapján történik, mely a rendszerek élesítésével, valamint a Szolgáltatási Szerződés megkötésével zárul.
A projekt eredményeképpen Nyergesújfalu Város Önkormányzata sikeresen csatlakozik az ASP rendszerhez.

 ma: 2020. február 24., hétfő, Mátyás napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Géza napja lesz.

ugrás a lap tetejére